Rulltårta
Idag när jag vaknade var jag riktigt sugen på att baka något gott.
Men eftersom jag försöker gå ner lite i vikt så ska jag ju inte äta massa onyttigt på vardagarna. Men då slog de mig att Mikaels arbetskamrater gillar bakverk. Så jag slängde ihop en rulltårta till dom. Eftersom jag tyckte de lät både tort och tråkigt att bara ha sylt i gjorde jag även en smörkräm och hade i.
Här kommer receptet.
Till rulltårtan
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.
Jag hade även i 1 tsk vaniljsocker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de övriga ingredienserna.
Bred ut på smörpapper och grädda i ugnen på 280 g i ca 5 min.
Smörkräm
100 gr smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg gula.
Vispa ihop allt med elvisp.
Sen brukar man ha ca 1 dl hallonsylt i också men jag tog jordgubbssylt.
Strö ut socker på ett bakplåtspapper och vänd över kakan på de. Låt den svalna innan du breder på krämen och sylten. Rulla ihop kakan och vips så var de klart. Snabbt och enkelt. Hoppas gubbarna gillar den. :-)