Choklad cupcakes fyllda med nutella och hackad mjölkchoklad med gelehallon frosting.
Dessa var verkligen uppskattade av personalen på barnens förskola. :-)
Recept
200 g mjöl
25 g kakao
1 msk bakpulver
100 g socker
2 ägg
1 dl solrosolja
2.1/4 dl mjölk
75 g hackad choklad
Nutella
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och olja till en skumblandning.
Vispa försiktigt i mjölken.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggblandningen. Hacka chokladen och rör ner i smeten.
Fyll muffinsformar till hälften och klicks sedan i en klick nutella. Fyll sedan upp till 3/4 i formen. Grädda i ca 15 min. Låt svalna.
Gelehallon frosting.
3 dl grädde
100-120 g gelehallon
Värm upp grädden utan att koka den. Häll i gelehallonen och låt dom smälta.
Det är viktigt att de inte kokar.
När gelehallonen smält häller du över blandningen i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar. Gärna över natten.
Vispa upp hallonkrämen och spritsa sedan på muffinsarna. Garnera ned ett gelehallon.
:-)