Julig pepparkakstårta och cupcakes
Hade min sista praktikdag igår och då ville jag bjuda på något gott.



Bakade därför en tårta med mjukpepparkaka som botten. Jag fyllde den med lingonkräm och täckte den med kanelfrosting.
Här kommer receptet
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
2.25 dl filmjölk
2.25 tsk nejlika
2.25 tsk kanel
2.25 tsk ingefära
1.5 tsk bikarbonat ( 3 tsk bakpulver funkar också)
4.5 dl vetemjöl
Smält smör och låt de svalna
Vispa ägg och socker. Tillsätt kryddorna och bikarbonat samt filmjölk och smör.
Rör sedan i mjölet
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min.
Jag änvände en form som var 18 cm. Fick lite smet över så jag gjorde även muffins av de.
Grädda muffinsarna i 175 grader i ca 10 min. Nedre delen av ugnen.
Kanelfrosting
300g Philadelphia
150g smör
150 g florsocker
Kanel efter smak.
Vispa smöret fluffigt
Tillsätt Philadelphia och vispa ihop
Häll sedan i florsocker. Vispa till en fluffig smet.
Lingonkräm
300 g Philadelphia
Ca 2-3 dl rårörda lingon
Ev lite florsocker

Rör ihop allt. :-)
Jag fyllde cupcakesen med lingonkräm och spritsade kanelfrosting på.


Kommentarer
Trackback