Dumlekakor
Idag har jag bakat dumlekakor.
Jätte gott och väldigt enkelt.
Recept
200g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
24 dumlekolor
24 st nobless
Blanda ihop alla ingredienser utom dumle och nobless till en deg.
Rulla 24 st bollar och lägg i aluminium formar. Tryck ber en dumle i varje boll. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 10-15 min. Lägg på en nobless på varje kaka och låt sedan svalna.
Går jätte bra att frysa. :-)
wienertoscan
Ingredienser
300 g smör eller margarin2½ dl mjölk
50 g jäst
8 1/3 dl vetemjöl (500 g)
Smör eller margarin till plåten
Glasyrkräm:
2 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
2 msk honung
2 msk mandelflis
Gör så här
Rör ut jästen i lite av den värmda mjölken, slå på resten och tillsätt mjölet. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg.
Kavla ut degen till en rund kaka. Lägg denna att jäsa till sin dubbla storlek på smord bakplåt under bakduk. Beräkna ca 30 minuter.
Grädda den ca 15 minuter i 250 graders ugnsvärme.
Koka ihop ingredienserna till glasyrkrämen till sirapsliknande konsistens.
Fördela glasyren ovanpå kakan, pensla ut den i kanten. Låt kakan bli kall innan den delas i två bottnar.
Små kakor, och wienertosca
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Har inte haft tid då jag nu mera är en arbetande 2 barns mamma. :-)
Men nu i veckan har jag hunnit baka både wienertosca och små kakor.
Hör kommer recepten
Cocosdrömmar.
200 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl riven cocos
2 tsk hjortronsalt
Ca 5 dl vetemjöl
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en deg. Låt degen vila en stund.
Sätt ugnen på 150 grader rulla till ca 60 st runda bollar och platta till dom lite. Grädda ca 15 min i mitten av ugnen.
Chokladsnittar
200 g smör
2.5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg.
Blanda alla ingredienser och knåda till en deg. Rulla 6 st längder och lägg på en plåt. Platta till dom lite. Pensla med ägg och strö pärlsocker på längderna.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min
Dela längderna snett i ca 2 cm tjocka bitar. Låt svalna.
Lägger in receptet på wienertoscan lite senare.