Brytbröd med keso.

Nu var det dags att fylla upp frysen ned något lite nyttigare än bullar. Därför blev det keso bröd.

Här kommer receptet.

5 dl mjölk
50 g jäst
2,5 dl keso
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl havregryn
8 dl dinkelsikt
4 dl rågsikt

1 ägg till pensling

Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke eller i en köksmaskin.
Blanda mjölk och jäst.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Degen ska vara kladdig så tillsätt inte mer mjöl än de står i receptet. Låt jäsa 30 min.
Lägg degen i en långpanna som du smort och mjölat
Låt jäsa 20 min. Sätt undertiden ugnen på 225 grader. Skär snitt i degen så du kan bryta ca 15-20 bitar. Grädda i nedredelen av ugnen ca 15-20 min.

Super saftigt och gott bröd.


Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh vad gott det lät, och så enkelt att göra.
Du råkar inte veta om man kan byta ut dinkel och råg till nått glutenfritt alternativ??

Svar: De skulle jag tro att man kan. =)
Mikaela

2013-07-10 @ 19:00:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0