Brytbröd med keso.
Nu var det dags att fylla upp frysen ned något lite nyttigare än bullar. Därför blev det keso bröd.
Här kommer receptet.
5 dl mjölk
50 g jäst
2,5 dl keso
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl havregryn
8 dl dinkelsikt
4 dl rågsikt
1 ägg till pensling
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke eller i en köksmaskin.
Blanda mjölk och jäst.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Degen ska vara kladdig så tillsätt inte mer mjöl än de står i receptet. Låt jäsa 30 min.
Lägg degen i en långpanna som du smort och mjölat
Låt jäsa 20 min. Sätt undertiden ugnen på 225 grader. Skär snitt i degen så du kan bryta ca 15-20 bitar. Grädda i nedredelen av ugnen ca 15-20 min.
Super saftigt och gott bröd.
Åh vad gott det lät, och så enkelt att göra.
Du råkar inte veta om man kan byta ut dinkel och råg till nått glutenfritt alternativ??