Chokladkaka à la kladd. :-)
Choklad e ju väldigt gott och därför kommer här receptet på en super god chokladkaka.
200 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225 grader och smöra och mjöla en form ca 24 cm.
Smält smör och choklad i en kastrull, vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladblandningen i äggsmeten.
Vänd sedan ner mjölet väldigt försiktigt. Rör du för snabbt sjunker smeten ihop.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Smeten ska inte ha stannat i mitten av kakan när den är klar.
Låt kakan stå i kylen några timmar så att kakan "sätter sig"
Servera kall med glass eller grädde och lite goda bär.
Kommentarer
Trackback