Mirres hallon cheesecake med vitchokladtopping.
Fick ett recept på en cheesecake av min kusin som hon sa att jag måste prova. Precis som hon lovade var den otroligt god så här kommer receptet.
Botten.
250 g digestivekex
100 g smör.
Mixa kexen till små smulor. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form och grädda mitt i ugnen ca 5-7 min i 175 grader.
Fyllning
400 g Philadelphiaost
1 1/2 dl socker
2 ägg
3 msk Maizenamjöl
Rivet skal från en citron
3 dl hallon
Vispa alla ingredienser utom hallon tills de blandat sig väl. Vänd sedan ner hallonen och häll smeten över den förgräddade bottnen.
Toppingen
100 g vitchoklad
1/2 dl socker
3 dl crème freiche.
Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan ihop den med socker och crème freiche. Häll över fyllningen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 175 grader.
Låt cheesecaken svalna och låt sen sedan stå i kylen några timmar så den hinner stanna.
Ät och njut. :-)