Bullar.
Nu e sommarn här och då passar jag på att fylla upp frysen med lite olika godsaker så man har när man ska ut på äventyr. :-)
Denna gången blev det bullar med 3 olika fyllningar.
Flätor med blåbär och vanilj
Snurror med vanilj och vit choklad
Vanliga kanelbullar.
grund recept bulldeg
150 g smör
5 dl Mjölk
50 g jäst
1 dl socker eller vit sirap
1-2 tsk kardemumma
12.13 dl vetemjöl
smält smör och blanda med mjölk.värm till 37 grader.
blanda ut jästen med lite av spadet och häll sedan på resten, sirap och kardemumma.
häll i mjölet lite i tagen. arbeta till en smidig deg och låt sedan jäsa ca 30 min.
Gör du flätor blir de 3 st. Dom ska jäsa 30 min efter du format dom och dom ska vara i nedre delen av ugnen i 15-20 min. 200 grader
snurror och vanliga bullar ska jäsa 30 min efter fyllningen lagts i och vara i ugnen 6-8 min i 250 grader
recept fyllningar
Blåbär
250 g blåbär
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver
koka upp blåbär och socker och häll sedan i gelatinpulvret som du löst upp i 2 msk kallt vatten.
låt stå i kylen ca 1 timma så de stelnar.
Till vaniljkrämen använde jag vanlig marsankräm.
Vitchoklad och vaniljfyllning
100 g riven vit choklad
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Här är det bara att blanda ihop allt.
Kanel fyllning
100 g smör
1-2 msk kanel
1 dl socker.
Samma här, bara att blanda.



Glad sommar på er. I dagarna kommer ett recept på sommarkaka.
Kommentarer
Trackback