Chokladmoussetårta

Igår var vi bjudna på middag hos goda vänner och självklart stod jag för desserten. Choklad e ju alltid lika gott så därför blev de chokladmoussetårta. 
Min granne hade visat mig en bild på en tårta som jag fick min inspiration ifrån. 

Recept

Botten 
100 smör (smält)
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao 
1 tsk vaniljsocker

Smält smör och låt de svalna. 
Rör ihop ägg och socker. 
Blanda i smöret.
Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker. 
Rör ihop. Denna smet blir bättre om man inte vispar och rör för mycket. Blanda därför bara tills de precis har blandats ihop. 

Häll i en smord form ca 26 cm och grädda i 175 grader i fem min. 
Jag tyckte att detta var på tok för ogräddat och därför gräddade jag i 10 min. Men man kan tom grädda i 15 min. Kanterna ska vara mjuka och mitten ska vara något lös. Låt kallna. 

Chokladmousse

150 g choklad
2 äggulor
3 dl grädde

Smält chokladen och låt svalna något. Den ska vara under 65 grader. 
Tillsätt en äggula i taget och rör runt
Häll i ca 1/2 dl ovispad grädde och rör ihop. Vispa sedan resten av grädden och blanda ihop med chokladsmeten. 
Bred ut på kakan och ställ i frysen ca 30 min innan du lägger på nästa lager. ( om man vill ha 2 sorters chokladmousse.)

Jag gjorde en vit och en mörk mousse. 
Låt stå i frysen så den stelnar. Min stod över natten men de behöver den inte göra. Ta fram tårtan ca en timme innan servering. Dekorera som du vill. :-)

Så här blev min. 

















Kommentarer
Postat av: Clara Eriksson

Sjukt imponerad över dina bakkunskaper!!Brukar titta in här och följa dina inlägg. Som sagt, fortsätt så kommer du snart ha ditt eget café!kram Clara Eriksson

2013-10-15 @ 11:40:06
Postat av: Clara Eriksson

Sjukt imponerad över dina bakkunskaper!!Brukar titta in här och följa dina inlägg. Som sagt, fortsätt så kommer du snart ha ditt eget café!kram Clara Eriksson

Svar: Tack Clara. Va kul att höra. :-) Kram
Mikaela

2013-10-15 @ 11:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0