Chokladmoussetårta
Igår var vi bjudna på middag hos goda vänner och självklart stod jag för desserten. Choklad e ju alltid lika gott så därför blev de chokladmoussetårta.
Min granne hade visat mig en bild på en tårta som jag fick min inspiration ifrån.
Recept
Botten
100 smör (smält)
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smör och låt de svalna.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda i smöret.
Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ihop. Denna smet blir bättre om man inte vispar och rör för mycket. Blanda därför bara tills de precis har blandats ihop.
Häll i en smord form ca 26 cm och grädda i 175 grader i fem min.
Jag tyckte att detta var på tok för ogräddat och därför gräddade jag i 10 min. Men man kan tom grädda i 15 min. Kanterna ska vara mjuka och mitten ska vara något lös. Låt kallna.
Chokladmousse
150 g choklad
2 äggulor
3 dl grädde
Smält chokladen och låt svalna något. Den ska vara under 65 grader.
Tillsätt en äggula i taget och rör runt
Häll i ca 1/2 dl ovispad grädde och rör ihop. Vispa sedan resten av grädden och blanda ihop med chokladsmeten.
Bred ut på kakan och ställ i frysen ca 30 min innan du lägger på nästa lager. ( om man vill ha 2 sorters chokladmousse.)
Jag gjorde en vit och en mörk mousse.
Låt stå i frysen så den stelnar. Min stod över natten men de behöver den inte göra. Ta fram tårtan ca en timme innan servering. Dekorera som du vill. :-)
Så här blev min.



Kommentarer
Postat av: Clara Eriksson
Sjukt imponerad över dina bakkunskaper!!Brukar titta in här och följa dina inlägg. Som sagt, fortsätt så kommer du snart ha ditt eget café!kram Clara Eriksson
Postat av: Clara Eriksson
Sjukt imponerad över dina bakkunskaper!!Brukar titta in här och följa dina inlägg. Som sagt, fortsätt så kommer du snart ha ditt eget café!kram Clara Eriksson
Svar:
Mikaela
Trackback