Fyllda småkakor
Här kommer ett recept på super goda småkakor med vanilj och choklad fyllning.


Ljusa kakor
3,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl florsocker
200 g rumsvarmt smör
Med chokladsmasket
Tillsätt 2 msk kakao i degen
Blanda alla ingredienser till en ganska lös deg.
Lägg i degen i en spritspåse och spritsa ut små blommor/stjärnor på bakplåtspapper.
Grädda ca 10 min mitt i ugnen i 175 grader.
Låt svalna.
Fyllning
100 g mascarpone (Philadelphia funkar också)
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Choklad fyllning
Byt ut vaniljsocker mot 25 g mörk choklad. ( smält)
Blanda ihop ingredienserna och lägg en klick på en kaka. Sätt sedan ihop de med en kaka till. :-)
Dessa kakorna smakar bäst när dom fått ligga i kylen över natten.


Kommentarer
Trackback