Nutellabollar med hasselnötter och snickerskaka
I min favorit tidning hembakat fanns i senaste numret massa recept på olika sorters chokladbollar.


Nutella med cocos och hasselnötter tyckte jag lät sjukt gott så därför testade jag att göra dom.
Dom var verkligen super goda
Recept
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
1 msk kakao
1 1/2 dl nutella
1 1/2 dl cocos
2 1/2 dl havregryn
Blanda alla ingredienser och rulla till bollar. Rulla sedan i hackade hasselnötter.
Igår kom Robert och Karin på besök och då passade jag på att baka snickerskakor, Mikael hade även önskat att få med sig de till jobbet. Så därför fick de bli sådana. Även dom var sjukt goda.
Recept
1 burk jordnötssmör (rumsvarmt)
1 dl socker
2 dl ljussirap
1dl cocos
8 dl Rise krispies
1 tsk vaniljsocker
Smält ihop jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. De ska inte koka.
Blanda sedan i de andra ingredienserna och bred ut smeten i en form ca 20*30 cm
Smält 200 g ljus eller mörk choklad och bred ut över kakan. Ställ kallt i ca 2 timmar. Skär upp i fina bitar.
Så här blev mina.


Kommentarer
Trackback