Pirattårta
Idag var det dags för Wilmers andra kalas. Denna gången blev de en pirattårta med hallon och choklad mousse i. Jag täckte den med sugerpaste som jag färgade själv. Sugerpaste är mkt lättare att arbeta med en vad marsipan är. Men jag föredrar ändå marsipan att täcka med då jag tycker de smakar mkt godare än sugerpaste. Nästa gång jag gör en tårta tänkte jag prova att göra egen marschmellowfondant. De har jag hört är jätte bra både att täcka med och att göra figurer av.

Recept
Hallonmousse
300 g hallon
2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk vatten.
2-3 dl grädde
1 dl socker
Koka hallon och socker.
Tillsätt gelatin och låt svalna.
Vispa grädde. Rör i grädden i hallonen och låt stå i kylskåp ca 2 timmar.
Chokladfluff
200 g mjölkchoklad
3 dl grädde
Smält chokladen. I grädden utan att de kokar och låt sedan stå i kylen i ca 6-8 timmar. Vispa upp till ett fluff.
Piraten slet jag med i 4a timmar men blev inte riktigt nöjd med resultatet. Bättre lycka nästa gång.
Vad jag lärde mig var att inte göra så stora figurer då dom lätt ramlar isär och dom vill inte så på tårtan. Denna fick jag stödja upp med små pinnar.
Så här blev den.

Kommentarer
Trackback