S'more paj
Hittade ett recept på en choklad och marängpaj som jag tyckte lät väldigt god. Var ju tvungen att testa den så jag bjöd min kära mamma på fika.

Här är receptet
Pajskalet
100 g smält smör
15 st fint krossade digestivekex
2 msk socker
Blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform på ca 22-24 cm.
Grädda skaket mitt i ugnen i ca 10 min.
Chokladtryffel
300 g mörkchoklad
3.5 dl vispgrädde
2 dl minimarshmallows
Hacka choklad och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt dra i ca 1 minut och mixa sedan slätt med en stavmixer. Plasta och låt svalna till rumstemperatur.
Lägg minimarshmallows i pajformen och häll chokladtryffeln över. Stoppa in pajen i kylen och låt stå tills den sätter sig. Ca 1-1,5 timmar.
Maräng
4 äggvitor
1/2 dl vatten
2 1/4 dl socker
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Koka vatten och socker till 121 grader
Droppa sedansockret i äggvitorna samtidigt som du vispar. Vispa tills smeten är ljummen.
Spritsa över chokladtryffeln. Bränn med en brännare om du vill.
Så här blev min. 


Kommentarer
Trackback