Verktygstårta
Vi har fått väldigt bra priser och jätte bra hjälp på Beijer byggmaterial i Nödinge nu när vi renoverar vårat badrum här hemma. Genom vissa kontakter har jag hört att gubbarna där borta gillar bakverk och därför som tack för hjälpen så gjorde jag en tårta till dom.
Denna tårtan har jag täckt med marschmellowfondant som jag gjorde själv. Jag har aldrig provat de innan men jag kommer definitivt att göra de igen. Det var så himla smidigt att kavla ut.
Receptet har jag fått från www.anitabakar.blogspot.se
Recept
300 g marschmellows
1 msk matolja
2 msk vatten
7-8 dl fluorsocker
Häll marschmellows, olja och vatten i en bunke som tål att mikras.
Jag delade mina marschmellows i 4 delar. Mikra på full effekt i 1 minut och rör sedan om. I min bunke var det helt slätt efter 1 minut men om de inte är de så mikra 10 sek i stöten och rör om emellan tills de e slätt.
Rör sedan i fluorsocker. De ska när de e klart vara lite som tuggummi. Plasta smeten i dubbla lager och lägg sedan i en påse i kylen över natten.
Jag arbetade in lite maizena majsmjöl i den innan jag kavlade.
Tårtan fyllde jag med blåbärsmousse
och hallonmousse.
Hallon
300 g hallon
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk vatten
3 dl grädde
Blåbär
250 g blåbär
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk vatten
3 dl grädde
Koka upp bär och socker
Mixa slätt och blanda i gelatin.
Låt svalna. Vispa grädde och rör ner bären. Låt stå ca 1 timma.
Så här blev min tårta. 

Kommentarer
Trackback