Babyshower

Två fina vänner väntar barn och därför ville jag ordna en babyshower för dom. ( egentligen bara för att ha en anledning att baka men säg inte de till dom) skämt å sido men bakade gjorde jag. De blev en tårta med syrlig päronkräm och gräddvaniljkräm, mini cupcakes med choklad, hallon och vitchoklad mousse och cakepops gjorda på ballerina kladdkaka. 

Till den syrliga päronkrämen använde jag 300 g pärontoppar som jag smällde i 5 dl grädde. Sedan får de stå i kylen över natten och vispas upp till en kräm dagen efter.  Gräddvaniljkrämen gjorde jag på marsankräm som jag blandade med vispgrädde. Här får man ta efter egen smak. 

Cakepopsen är också väldigt enkla.  
1 pkt mixade valfria ballerina och 50g färskost. 
Blanda ihop och rulla till bollar. Doppa i valfri choklad och låt stelna i kyl eller frys. 


Cupcakesen

175 g rumsvarmt smör
1.5 dl socker
1/2 dl ljust muscovadosocker
1,5 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl gräddfil
100 g mörkchoklad
3,5 dl vetemjöl
1,5 bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa smör, socker, muscovadosocker och vaniljsocker fluffigt. 
Häll i äggen och vispa lite till. 
Rör ner smält mörkchoklad och gräddfil. 
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och sikta ner i smeten. Blanda till en jämn smet. 
Häll i små muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. 

Jag fyllde muffinsarna med hallon som jag mosat och kokat upp och blandat med ca 1 msk marsanpulver. Jag använde ca 200 g hallon. 

Vitchoklad mousse
100 g smält vit choklad
2 äggulor
3 dl grädde

Blanda äggulorna med den något avsvalnade chokladen. Vänd sedan ner i vispad grädde och låt stå i kyl ca 1-2 timmar. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0