Choklad cupcakes fyllda med nutella och hackad mjölkchoklad med gelehallon frosting.
Dessa var verkligen uppskattade av personalen på barnens förskola. :-)
Recept
200 g mjöl
25 g kakao
1 msk bakpulver
100 g socker
2 ägg
1 dl solrosolja
2.1/4 dl mjölk
75 g hackad choklad
Nutella
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och olja till en skumblandning.
Vispa försiktigt i mjölken.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggblandningen. Hacka chokladen och rör ner i smeten.
Fyll muffinsformar till hälften och klicks sedan i en klick nutella. Fyll sedan upp till 3/4 i formen. Grädda i ca 15 min. Låt svalna.
Gelehallon frosting.
3 dl grädde
100-120 g gelehallon
Värm upp grädden utan att koka den. Häll i gelehallonen och låt dom smälta.
Det är viktigt att de inte kokar.
När gelehallonen smält häller du över blandningen i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar. Gärna över natten.
Vispa upp hallonkrämen och spritsa sedan på muffinsarna. Garnera ned ett gelehallon.
:-)
Cocosmäräng längd
Hittade ett gott recept i ICAs buffé.
Det är som en Budapest längd fast med cocos och hallon. Jätte god.
Recept
6 äggvitor
3 dl socker
2.5+1 dl cocos
4 msk potatismjöl
4 dl grädde
250 g hallon
Rosta cocos i en stekpanna och sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och 1 dl socker till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa 2 min till. Blanda 2.5 dl rostad cocos med potatismjöl och vänd ner i marängsmeten.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut marängen. Plåten ska vara ca 30*40 cm
Strö över 1 dl cocos.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Ta ut marängen och vänd över den på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna.
Vispa grädde som du sedan breder ut på marängen. Strö över hallon och rulla sedan till en rulle.
Lycka till. Ät och njut.
Emils 2års tårta.
10e april fyllde min lille Emil 2 år. Självklart fick han en tårta.
Dock var denna tårta mkt svårare att göra än jag trodde. Jag köpte marsipan på Ica. Sån där som ligger i en korv. Färgade den själv med vanlig hushållsfärg. Tyvärr var den marsipanen alldeles för mjuk så den gick inte att kavla ut utan att den fastnade i bordet. Kämpade i ca 40 min innan de tillslut blev ett ok resultat. Men inte så bra som jag ville att de skulle bli.
Jag gjorde tårtbotten själv. Recept på den finns längre ner i bloggen.
I tårtan hade jag algrensbilarfluff. De receptet finns också längre ner i bloggen. :-)
Lager nr 2 blev vaniljkräm som jsg blandat med grädde. Denna gången köpte jag färdig vaniljkräm. Nästa gång får jag prova göra egen.
På tårtan hade jag grädde och jordgubbar samt lite riven mjölkchoklad.
Gör såhär. Dela botten i 3 delar.
Bred på algrensfluffet på en del.
Lägg över del 2 och bred på gräddvanilj krämen. Lägg på sista bottnen och bred ut ett tunt lager grädde.
Täck sedan kanterna på tårtan med grädde.
Kavla ut marsipan och täck kanterna med.
Lägg sedan jordgubbarna i mitten på tårtan. Spritsa grädde i kanterna och strö sedan över lite riven choklad. :-)
Dekorera som du vill.