Verktygstårta

Vi har fått väldigt bra priser och jätte bra hjälp på Beijer byggmaterial i Nödinge nu när vi renoverar vårat badrum här hemma. Genom vissa kontakter har jag hört att gubbarna där borta gillar bakverk och därför som tack för hjälpen så gjorde jag en tårta till dom. 

Denna tårtan har jag täckt med marschmellowfondant som jag gjorde själv. Jag har aldrig provat de innan men jag kommer definitivt att göra de igen. Det var så himla smidigt att kavla ut. 
Receptet har jag fått från www.anitabakar.blogspot.se

Recept 

300 g marschmellows
1 msk matolja
2 msk vatten
7-8 dl fluorsocker 
 
Häll marschmellows, olja och vatten i en bunke som tål att mikras. 
Jag delade mina marschmellows i 4 delar. Mikra på full effekt i 1 minut och rör sedan om. I min bunke var det helt slätt efter 1 minut men om de inte är de så mikra 10 sek i stöten och rör om emellan tills de e slätt. 
Rör sedan i fluorsocker. De ska när de e klart vara lite som tuggummi. Plasta smeten i dubbla lager och lägg sedan i en påse i kylen över natten. 

Jag arbetade in lite maizena majsmjöl i den innan jag kavlade. 

Tårtan fyllde jag med blåbärsmousse
och hallonmousse. 

Hallon 

300 g hallon
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk vatten
3 dl grädde 

Blåbär
250 g blåbär
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk vatten
3 dl grädde

Koka upp bär och socker
Mixa slätt och blanda i gelatin. 
Låt svalna. Vispa grädde och rör ner bären. Låt stå ca 1 timma. 

Så här blev min tårta. 




Pirattårta

Idag var det dags för Wilmers andra kalas. Denna gången blev de en pirattårta med hallon och choklad mousse i. Jag täckte den med sugerpaste som jag färgade själv. Sugerpaste är mkt lättare att arbeta med en vad marsipan är. Men jag föredrar ändå marsipan att täcka med då jag tycker de smakar mkt godare än sugerpaste. Nästa gång jag gör en tårta tänkte jag prova att göra egen marschmellowfondant. De har jag hört är jätte bra både att täcka med och att göra figurer av. 

Recept 

Hallonmousse 

300 g hallon
2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk vatten. 
2-3 dl grädde
1 dl socker

Koka hallon och socker. 
Tillsätt gelatin och låt svalna. 
Vispa grädde. Rör i grädden i hallonen och låt stå i kylskåp ca 2 timmar. 

Chokladfluff

200 g mjölkchoklad
3 dl grädde

Smält chokladen. I grädden utan att de kokar och låt sedan stå i kylen i ca 6-8 timmar. Vispa upp till ett fluff. 

Piraten slet jag med i 4a timmar men blev inte riktigt nöjd med resultatet. Bättre lycka nästa gång. 
Vad jag lärde mig var att inte göra så stora figurer då dom lätt ramlar isär och dom vill inte så på tårtan. Denna fick jag stödja upp med små pinnar. 

Så här blev den. 






Wilmers dinosaurietårta

Igår var de kalas för Wilmer som fyllde 6 år och jag fick göra hans tårta. 
I tårtan önskades ahlgrensbilarfluff och jordgubbsmousse. Jag testade en ny mousse denna gången. Den blev väldigt bra tycker jag och var enkel att göra. 

Recept

300 g jordgubbar. Färska eller frysta. 
4 msk marsanpulver 
1-1,5 dl grädde. 

Mixa jordgubbar och blanda ned marsanpulver. Vispa grädden och vänd ner i jordgubbarna. 
Låt stå ca 30-60 min. 

Ahlgrensbilarfluff 

80 g bilar 
3 dl grädde. 
Smält bilarna i grädden men låt de inte koka. Låt stå i kylen över natten och vispa sedan upp till ett fluff. 
Här kan man nästan göra 1,1/2 sats tycker jag då de inte blir så mkt. 

Tårtan täckte jag med marsipan och dinosaurien är gjort i sugerpaste. 
Jag krossade mariekex som jag la under dinosaurien. 

Så här blev den. Hoppas den smakade. :-)




S'more paj

Hittade ett recept på en choklad och marängpaj som jag tyckte lät väldigt god. Var ju tvungen att testa den så jag bjöd min kära mamma på fika. 

Här är receptet

Pajskalet

100 g smält smör
15 st fint krossade digestivekex 
2 msk socker

Blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform på ca 22-24 cm. 
Grädda skaket mitt i ugnen i ca 10 min. 

 Chokladtryffel

300 g mörkchoklad
3.5 dl vispgrädde 
2 dl minimarshmallows

Hacka choklad och lägg i en bunke. 
Koka upp grädden och häll över chokladen. Låt dra i ca 1 minut och mixa sedan slätt med en stavmixer. Plasta och låt svalna till rumstemperatur. 
Lägg minimarshmallows i pajformen och häll chokladtryffeln över. Stoppa in pajen i kylen och låt stå tills den sätter sig. Ca 1-1,5 timmar. 

Maräng
4 äggvitor
1/2 dl vatten 
2 1/4 dl socker

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
Koka vatten och socker till 121 grader
Droppa sedansockret i äggvitorna samtidigt som du vispar. Vispa tills smeten är ljummen. 

Spritsa över chokladtryffeln. Bränn med en brännare om du vill. 

Så här blev min. 




W+A förlovningstårta

Mina goa grannar har förlovat sig.. Massa grattis till er. Självklart tog jag tillfället i akt och bakade en förlovningstårta till dom. Jag vet att Alexandra gillar svart och hon är inte så förtjust i gulligt och puttignuttigt. så därför valde jag att göra en tårta i svart och vitt.
 fick också träna mig på att göra rosor så nu kan jag de..
i tårtan valde jag att ha Gelehallon fluff och mjölkchokladfluff eftersom jag vet att det är smaker som faller fröken blivande Dester i smaken. :)
 
så här gör man
 
gelehallonfluff
 
150 g gelehallon
3 dl grädde
 
smält gelehallon i varm men inte kokande grädde.
låt sedan stå över natten i kyl.
vispa sedan upp till ett fluff
 
chokladfluff
 
200 g choklad
3 dl grädde
 
gör på samma sätt som med gelehallonen.
 
så här blev tårtan
 
 

RSS 2.0